Juniorka v improvizované sestavě začala v Boleslavi dobře, přesto prohrála

Junioři prohráli v sobotním zápase extraligy na ledě Mladé Boleslavi 1:3. Utkání začali dobře, když v šesté minutě poslal Berany do vedení Robert Sedláček. Jenže zbytek zápasu už režírovali hlavně domácí se skvěle chytajícím Špirkem. Do první sirény srovnal skóre Jindra. V závěrečném dějství obrat dokonali Nepokoj s Dvořákem.
22.kolo, so 2.12.2017, ŠKOENERGO Aréna
Ml.Boleslav
Zlín
3:1
(1:1, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 15. Jindra (Křížek, Uřidil), 41. Nepokoj (Najman, Uřidil), 46. Dvořák (Mlčoch) – 6. Sedláček (Dobiáš). Rozhodčí: Pilný – Blümel, Kis. Vyloučení: 9:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 38:37. Průběh utkání: 0:1, 3:1.

Špirek – Linhart, Uřidil, Chujac (A), Jirásek, Horský, Nepokoj, Mlčoch – Foerster, Kerda, Dvořák, Tóth, Kalaš, Grim, Najman, Krejčík (C), Křížek, Jindra, Pawliczek, Maršoun

Šimonů – Marek, Augustin, Gába, Budil (A), Jenáček (A), Čechmánek – Kenša, Dvořáček, Kočica, Mikulec (C), Gharibyar, Sedláček, Chalupa, Kotek, Dobiáš, Dlabaja

Mladá Boleslav vstoupila do utkání lépe. Měla optickou převahu a také několik šancí. Hned ve druhé minutě se mohl po hezké přihrávce Jana Grima z gólu radovat Petr Maršoun. Boleslavský útočník však z blízkosti nedokázal zakončit úspěšně. Kolem páté minuty Zlín hru vyrovnal a de facto ze druhé střely na branku se prosadil. Z levého kruhu překonal boleslavského gólmana Robert Sedláček. Berani tedy vedli 1:0.

Bruslaři v 15. minutě vyrovnali na 1:1. Postaral se o to Jan Jindra, který vyprodukoval přesnou a pohotovou dorážku po vyražené Křížkově střele. Mladá Boleslav mohla průběh utkání dokonce otočit, ale nevyužila dvojnásobnou přesilovku pět na tři. Po 20 minutách bylo tedy skóre 1:1.

Druhé dějství nabídlo více přesilových her, v nichž se však týmům značně nedařilo, a to zejména Bruslařskému klubu, jenž nezužitkoval ani početní výhodu pět na tři. Následně měli možná o něco více ze hry hokejisté Mladé Boleslavi, jenže ti doplatili na svou mizernou efektivnost v zakončení.

Bruslaři nebyli jediným týmem, který nevyužil přesilovou hru pět na tři. Totéž nedokázal totiž ani Zlín. Druhá třetina byla obecně značně vyrovnaná, nakonec v ní nepadla ani jedna branka. Šance k tomu ale byly.

Minutu po startu třetí třetiny dokázali Bruslaři vstřelit rozdílovou branku při hře čtyři na čtyři. Domácí si vytvořili tlak v předbrankovém prostoru, kde zvládl nejrychleji zakončit mezi tři tyče Martin Nepokoj. Ve 46. minutě přidal další důležitý domácí celek. Konkrétně se pohlednou akcí blýskl Jan Dvořák. Odchovanec Bruslařského klubu objel hned několik zlínských hráčů a u levé tyče si pak vychutnal zlínského gólmana.

Domácí mohli přidat další branku. V 52. minutě k tomu byl velice blízko kapitán Matěj Krejčík, jenže ten dostal kotouč do brány vysokou holí, hlavní rozhodčí tedy rozpažil a gól neuznal. O několik sekund později mohl utkání zdramatizovat Vojtěch Dobiáš, který objel hned několik boleslavských hráčů a chtěl zakončovat u levé tyče. Tam však Adam Špirek ponechal svůj beton a nepovolil inkasování. Hosté sice v závěru hráli chvíli bez gólmana, jenže faulovali, a tak nakonec už snížit ani vyrovnat nezvládli. Důležité utkání o šest bodů tedy zvládli lépe Středočeši.

Ohlasy trenérů

Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav): „Chtěli jsme napravit dojem z pátečního utkání. Myslím si, že od začátku zápasu bylo vidět, že si tým jde za nějakým svým cílem. V utkání byla obětavost, zejména v oslabeních, kterých jsme tentokrát měli hodně. Chci pochválit všechny hráče. Náš brankář navíc chytal svůj první zápas v sezóně, což pro něj bylo určitě náročné. Musím ho mimořádně pochválit, protože nás podržel.“

Leon Wesley (Aukro Berani Zlín): „Podali jsme bojovný výkon, ale byli jsme zde v improvizované sestavě. Nicméně, všichni hráči odevzdali maximální úsilí, jenže ani to nestačilo. Soupeř byl o něco lepší v koncovce a srazila nás také naše menší nedisciplinovanost, která nás stála mnoho sil.“